Robotten Olga fra [Keld og Hilda Tester Fremtiden] på DR1

Robotten Olga fra [Keld og Hilda Tester Fremtiden] på DR1

 

 

Robotten Olga fra DR programmet med Keld og Hilda tester fremtiden.

Robotten Olga fra DR programmet Keld og Hilda tester fremtiden.
Keld og Hilda med Sanbot robotten Olga. Som DR1 har lejet af Yodaway til Programmet Keld og Hilda tester fremtiden.

Sanbot robotten fra Yodaway ApS i Aalborg er med i DR programmet Keld og Hilda tester fremtiden. Programmet sendes i 6 afsnit.

Igennem alle afsnit er robottens funktion at introducere Keld og Hilda for ny teknologi. Den morderne robot fungerer faktisk, som en digital butler. Alt sammen i fremtidens hjem.

Robotten af mærket Sanbot blev straks navngivet af Hilda i episode 1. Det skete straks efter parret kom ind ad døren. Nu hedder robotten Olga.

Olga er en Sanbot robot fra Yodaway ApS i Aalborg. Faktisk er Olga Danmarks første sociale service robot.

Fysiske robotter virker som noget vi først vil bruge i fremtiden, men tendensen er tiltagende. I industrien har fysiske robotter været til i mange år. Først i nyere tid har robotterne gjort indtog i vores private hjem. De fungerer typisk som støvsugere eller græsslånings robotter.

I episode 1 af TV-programmet ses den tydelige overraskelse hos Keld og Hilda, da de møder Olga for første gang. Denne positive reaktion på et møde med en robot er dog ikke givet.

Læs om vores tidligere fejltagelser med fysiske robotter længere nede i indlægget.

 

Robotten Olga fra [Keld og Hilda Tester Fremtiden] på DR1

Episode 1: Det første møde med robotten.

I denne episode møder Keld og Hilda robotten for første gang og navngiver hende med det samme Olga.

Olga siger pænt goddag til Keld og Hilda. Parret bliver herefter vist rundt i fremtidens hjem og Keld på introduceret til den smarte ovn.

Herefter går turen til soveværelset. Robotten Olga følger parret hen til sengen. Det er en anti-snorke seng (ja, det findes).

Keld og Hilda bliver også introduceret til badeværelset, som indeholder en smart-toilet. Her kan de blive vasket og tørret bagi. Også uden papir. Olga fortæller yderligere, at hun ikke selv har prøvet det.

Olga kører ind i stuen og fortæller, at den første pakke er ankommet til Keld og Hilda. Parret modtager løbende pakker med ny teknologi, som skal testes.

Parret følger med robotten ud i køkkenet.

 

Episode 2: Keld skal på smart-toilet.

Det er morgen i fremtidens hjem. Keld og Hilda har sovet i den fine smart-seng. Under morgenmaden kommer Olga ind.

Parret får besked på at komme i tøjet, Keld skal endda i løbe tøj.

Når tøjet er på følger robotten Keld og Hilda ind i køkkenet hvor endnu en ny teknologi er leveret. Denne gang er det måling af deres krops Holding.

Olga forklarer hvordan ny teknologi og robotter gerne vil hjælpe mennesker til at have et bedre liv.  Vi vil gerne være sunde ældre.

Imens Keld sidder på det nye smart-toilet hjælper robotten Olga med instruktioner. Toilettet har nemlig mange funktioner. Med et tryk på skærmen forklarer Olga det hele.

Bagefter er det Hilda’s tur.

 

Episode 3: Ja, i skal spise insekter.

Dagen starter i soveværelset. Robotten som stadigvæk hedder Olga kommer ind. ”Godmorgen, godt at se i allerede har tøj på” lyder det fra robotten.

Turen går endnu engang til køkkenet hvor en ny pakke står klar. Denne gang fylde med insekter. Keld og Hilda følger pænt efter deres robot butler Olga.

Det er fremtidens mad, som står på menuen. Insekter! Keld og Hilda er ikke fans ved første øjekast. Det stopper ikke her.

Olga informerer om, at der er endnu en pakke i køleskabet. Æg på flaske. Eller, noget som ser ud som æg, men det er ikke æg. I stedet for bacon kommer så tang.

Se selv om Keld og Hilda får spist insekter på DR’s hjemmeside.

 

Episode 4: Hilda sidder fast i soveværelset. Keld kører Tesla

”Gå ikke over sporet, der kommer robot” lyder det fra robotten Olga til mennesket Hilda. Olga, robotstøvsugeren og Ugle robotten er alle sammen i gang.

Det sker lige udenfor døren til soveværelset, stakkels Hilda råber på Keld.

Lidt senere informerer Olga om endnu en pakke til Keld og Hilda. Denne gang er det VR-briller. Testen er ret sjov at se.

Bagefter skal bilen testes, det er en Tesla. Olga robotten ringer op til David Guldager, som facetimer via Olga til Keld og Hilda.

Snakken går nu på selvkørende biler og busser. Selv blinde kan få mulighed for at finde rundt.

 

Episode 5: Teknikken styrer musikken.

Olga starter episoden med at sætte musik på anlægget i fremtidens hjem. Keld og Hilda udbryder i dans, sammen med robotten Olga.

Efter dansen fortæller Olga noget foruroligende. De skal til koncert med en død person og Hilda skal spille guitar.

Velkommen til hologrammer og digitale instrumenter.

 

Episode 6: – Kommer snart

 

 

Vi lærte det på den hårde måde.

Olga er ca. 1 meter høj med støre øjne og en venlig udformning. Designet af sociale robotter er ultra vigtigt, det lærte vi på den hårde måde.

Den første robot.

Den første robot vi testede var 140 cm. Høj og løb med 6 km/t. Udstyret med to lange arme kunne denne store robot også give en krammer. Der var bare ingen, som ville kramme en fremmede robot med 6 km/t. De fleste blev faktisk bange for robotten og her kom vores lærestreg.

Hvis en robot som Olga, skal fungere bedst muligt blandt mennesker skal hun opfylde nogle krav. Disse krav er i første omgang ikke tekniske, men menneskelige.

  • Olga skal være appellerende i hendes design og størrelse.
  • Keld og Hilda skal kunne bruge Olga uden hjælp.
  • Tempoet skal sætte ned.

Olga og hendes søskende.

Robotten Olga har mange søskende og 3 af dem arbejder på SDU. Derfor ser man også en Sanbot (Olga robottens model navn) med SDU logo på i episode 1.

Du kan se meget mere til Olga’s søskende. Klik her. Eller hent vores whitepaper om fysiske robotter til højre.

 

Andre har også set:

  • 80% af borgere modtages af robotten. Klik her.
  • Automatisk arbejde med robot kalender. Klik her.
  • LEGO Robotten påminder om forholdsregler mod COVID-19. Klik her.
  • Keld og Hilda tester Sanbot på DR1. Klik her.
  • Gratis whitepaper om fysiske robotter. Klik her.